Nieuw gebouw van Ningbo City Exhibition Hall

Nieuw gebouw van Ningbo City Exhibition Hall

Playze Architects in Zwitserland en Schmidhuber Architects in Duitsland wonnen de competitie voor het Ningbo Urban Planning Exhibition Centre in China.

Nieuw gebouw van Ningbo City Exhibition Hall
Het ontwerp van het Ningbo Urban Planning Exhibition Centre is geïnspireerd op de oude Chinese lintdanskunst. Het tentoonstellingscentrum heeft het doel bereikt om “de grens tussen burgers en besluitvormers te vervagen” door het publiek de innerlijke werking van de stad te laten betreden, waardoor de lokale overheid wordt versterkt.

Nieuw gebouw van Ningbo City Exhibition Hall
Het idee van China's 'tentoonstellingscentrum voor stadsplanning' is de reactie van het land op de snelle verstedelijking van enkele grote steden. Het tentoonstellingscentrum wordt gebruikt om stedenbouwkundige en ontwikkelingskwesties met het publiek te communiceren.
Nieuw gebouw van Ningbo City Exhibition Hall

Ningbo heeft een lange geschiedenis van keramische productie. De beroemde "Keramiekroute" begon hier ook, en de stad speelde ook een belangrijke rol in de hele beschavingsgeschiedenis van de nationale en internationale keramiekhandel. Men kan zeggen dat het gebruik van keramiek niet alleen een eerbetoon is aan de traditionele lokale gebouwen in Ningbo, maar dat het weven van het keramische glazuur op de gevel van het gebouw de geschiedenis rond de stad weerspiegelt. Tegelijkertijd geeft het gebouw, met de verandering van tijd, seizoen en weer, de buitenruimte een andere mate van vitaliteit.
Nieuw gebouw van Ningbo City Exhibition Hall

Van een afstand is het tentoonstellingscentrum als een baken, een attractie. Door zijn vorm en reflecterend effect is het tentoonstellingscentrum geïntegreerd in de omgeving. Bij nader inzien wordt dit effect ook gebruikt bij het ontwerp van de gevelsysteem en details. Het keramische oppervlak van het gebouw wordt gesorteerd tussen transparant en volledig ondoorzichtig volgens de behoeften van het project en veranderingen in de omgeving. De tegels in de tentoonstellingsruimte zijn dicht opeengepakt, waardoor de verzamelruimte wordt geopend voor voldoende licht en landschapszicht. 'S Nachts vult de verlichting van het gebouw de gebogen openingen in de huid.

Nieuw gebouw van Ningbo City Exhibition Hall

Nieuw gebouw van Ningbo City Exhibition Hall

Nieuw gebouw van Ningbo City Exhibition Hall