Architecturaal Terracotta Panel Project - Shanghai Vanke Community Center

Architecturaal Terracotta Panel Project - Shanghai Vanke Community Center

Architecturaal Terracotta Paneel Project - De smalle en driehoekige driehoeken van de twee stedelijke wegen met een 70 gradenhoek bepalen de locatie van het project.

Architectural Terracotta Panel Project - Shanghai Vanke Community Center introductie:

Gevelmateriaal: architecturaal terracottapaneel

Project: Shanghai Vanke Community Center

Locatie: Luobei Rd, Baoshanqu, Shanghai, China

Architect: HHD

Chief Designer: Xiao Cheng

Eigenaar: Shanghai Vanke

Fabrikant: LOPO Terracotta

Gebouwgebied: 4277.0 m2

Projectjaar: 2018

Fotograaf: Zhang Chao

Architecturaal Terracotta Panel Project - Shanghai Vanke Community Center

Shanghai Vanke Community Centre bevindt zich in Baoshan District, Shanghai. De smalle en driehoekige driehoeken van de twee stedelijke wegen met een 70-gradenhoek bepalen de locatie van het project. De functies omvatten stedelijke beurshallen en community community-faciliteiten. Op stedelijk niveau denken we na over hoe we het gebouw volledig effectief kunnen maken: 1. Pas de site aan. 2. Vorm een ​​ingang voor de gemeenschap en een belangrijke interface voor stedelijke afbeeldingen. 3, leid de stroom van mensen. 4, maak meer functionele organisatie en ruimtelijke volgorde.

Architecturaal Terracotta Panel Project - Shanghai Vanke Community Center

Het ontwerp bevat twee hoofdassen, de noord-zuidrichting vormt een reeks in de gemeenschap en de oost-westrichting vormt de belangrijkste binnenruimte.

Architecturaal Terracotta Panel Project - Shanghai Vanke Community Center

De foyer combineert de entree van de hele gemeenschap en verdeelt de ruimte in twee delen. De westkant herbergt de meeste gemeenschapsdienstfuncties en de stadstentoonstellingszaal, terwijl de oostkant het beheerskantoor en het bejaarde activiteitencentrum is.

Architecturaal Terracotta Panel Project - Shanghai Vanke Community Center

Tegelijkertijd wordt aan de voorkant van de ingang een volledige ruimtelijke opeenvolging gevormd door de landschapsinstallatie die integraal is ontworpen met de overkapping en de weerscorridor achterin. De functie aan de westkant is rond een binnenhof gerangschikt, waarbij natuurlijk licht en landschap wordt geïntroduceerd en gecombineerd met een grijze ruimte op de hoek om een ​​gezonde en comfortabele omgeving te bieden. De buurtkantine is gerangschikt in een relatief onafhankelijk gebied aan de oostzijde van de eerste verdieping, wat handig is om tegelijkertijd te gebruiken.

Architecturaal Terracotta Panel Project - Shanghai Vanke Community Center

Het ontwerp van de foyer introduceert het dakraam, waardoor een zonneweringseffect ontstaat. Het ontwerp van het hellende dak bepaalt de opwaartse richting van de ruimte, waardoor het natuurlijke gevoel van de lucht en het gevoel van de ceremonie wordt versterkt. Buiten is hier de gang aan beide zijden van het gebouw, de opening gevormd door het dak en de gang, naar de hemel gericht, die een logisch vergelijkbare maar verschillende ruimtelijke ervaring met de binnenruimte vormt.

Architecturaal Terracotta Panel Project - Shanghai Vanke Community Center

Vouwramen op de gevel van het gebouw creëren een uniek ritme en creëren tegelijkertijd interessante licht- en schaduweffecten in het interieur.

Omdat het gebouw zich op een belangrijk knooppunt in de stedelijke ruimte bevindt, bieden we een aantal open ruimtes in het ontwerp voor mensen om te rusten, te verblijven en activiteiten te ondernemen. Op de hoek van de stad hebben we de onderste ruimte geopend, zwembaden en evenementenlocaties ontworpen om de levendigheid en deelname van de hele zaal te verbeteren. De grijze ruimte bij de hoofdingang is meer representatief voor het ritueel van de gemeenschap. Aan het oostelijke uiteinde ontwierpen we een kleine binnenplaats die de lucht door de muur heen raamde om de tuin te ontmoeten.

Architecturaal Terracotta Panel Project - Shanghai Vanke Community Center

De hoofdgevel van het gebouw is een combinatie van een oranje kleurvlak keramische platen en driehoekig terracotta lamellen. Tegelijkertijd wordt het vouwvenster gebruikt in de vensteropeningspositie om een ​​sterk algeheel en helder volume op de gevel en in de dakraamomgeving te vormen. Heeft een sterk gevoel voor ritme. Heldere kleuren zullen ook een vitaal element van de gemeenschap zijn. De brede school van drie verdiepingen maakt gebruik van een volledig glazen façade die niet alleen veel zonlicht binnenlaat, maar ook als een speciaal element van de hele ruimte fungeert, in tegenstelling tot de sinaasappel. Architecturaal Terracottapaneel.

Voor zo'n typisch openbaar gebouw in de gemeenschap hopen we via een duidelijke en beknopte ontwerplogica een organische verbinding tussen steden, gemeenschappen en mensen tot stand te brengen en er een karakteristieke stedelijke openbare ruimte en plaats van te maken.

Architecturaal Terracotta Panel Project - Shanghai Vanke Community Center